top of page

צזיקי שקדים

  • תמונת הסופר/ת: Sivan Steinfeld
    Sivan Steinfeld
  • 10 ביולי
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 12 ביולי

קריר, פרשי, וכל כך פשוט.



צזיקי מהיר עם משקה היוגורט של Tamiz.


הימים מתחממים, הארוחות מתקצרות, והצורך שלנו במשהו קריר, מרענן ומזין – מתגבר.

הצזיקי הזה נולד בדיוק לרגעים כאלה: כמה דקות עבודה, קערה אחת, ותחושה של קיץ על הצלחת.


הוא מבוסס על משקה היוגורט של Tamiz – עשיר, חלק, ומועשר בכ־10% שקדים. הוא לא רק מצוין קר מהמקרר, אלא גם מתנהג נהדר כבסיס לרטבים, מרקים קרים, או… צזיקי.




המרכיבים:



  • כוס וחצי ממשקה היוגורט של Tamiz

  • חצי מלפפון קטן, חתוך לקוביות קטנות

  • 1 שן שום מגוררת

  • 1 כף שמן זית

  • 1 כף מיץ לימון

  • מלח ופלפל שחור

  • נענע קצוצה, שמיר טרי (או שניהם)





ההכנה:



מערבבים הכל בקערה, טועמים, מאזנים תיבול, ושולחים למקרר לעשר דקות.

מגישים קר, עם לחם קלוי בצד.


אפשר גם לצקת מעל חומוס, להגיש כתוספת לירקות צלויים, או לאכול כמו שהוא – בכפית.




למה דווקא משקה היוגורט של Tamiz?



  • עשיר בכ־10% שקדים

  • מרקם קרמי וחלק

  • מכיל חיידקי יוגורט פעילים

  • טבעוני, נקי, וללא חומרים משמרים

  • משתלב מעולה גם בקפה קר, שייקים או גזפצ’ו




לפעמים הרעיונות הכי טובים הם גם הכי פשוטים.

והכי טעימים.



 
 
bottom of page